Malmstein: Kluge jutt on laim ja ulmekirjandus

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Finantsinspektsiooni juhatuse esimees Raul Malmstein.
Finantsinspektsiooni juhatuse esimees Raul Malmstein. Foto: Peeter Langovits

Finantsjärelevalve juht Raul Malmstein peab Krediidipanga väikeaktsionäride süüdistusi luuluks ja laimuks.

Postimees saatis kolmapäeva hommikul finantsinspektsioonile terve rea täpsustavaid küsimusi inspektsiooni ja Krediidipanga väikeaktsionäride vahel käivate kohtuasjade kohta.

«Kas kirjutasite oma üllitise Kluge roheliste kaantega ulmekogumikust maha?» vastas
Malmstein talle saadetud e-kirjale.

Malmstein viitas kolmapäeval Postimehes ilmunud artiklile finantsinspektsiooni ja Krediidipanga nõukogu esimehe Andrus Kluge vaheliste kohtuasjade kohta.

«Teate. Täna [kolmapäeval] ja homme olen Frankfurdis täispäevastel koosolekutel ja mul lihtsalt pole aega teie ja härra Kluge luuludega tegeleda. Kindlasti vastame kõigile kerkinud küsimustele, kuigi juba ette öeldes on kummaline, et eeldatakse väga paljudele küsimustele vastamist, mis pole kuidagi seotud Kluge F&P otsusega,» kirjutas Malmstein e-kirjas.

Malmstein lisas teises e-kirjas, et Postimees on avaldanud laimava följetoni finantsinspektsiooni tegevuse kohta.

«Kinnitan, anname vajalikud vastused ajakirjanduse vahendusel, aga kas Postimees sinna alla kuulub, on iseasi,» jätkas Malmstein oma kirjas.

F&P tähendab fit and proper testi ehk isiku sobivuse hindamist mõne ametikoha täitmiseks.

Postimees kirjutas kolmapäeval, et finantsinspektsioon otsustas septembri algul, et Kluge ei sobi juhtima panga nõukogu, sest tal pole laitmatut ärilist mainet. Järelevalve hinnangul on Kluge saanud Krediidipanga aktsiate ostuks laenu kahtlastest allikast.

Kluge sõnul on tegu aga finantsinspektsiooni kättemaksuga talle, sest ta nõuab kohtus finantsjärelevalve tegevuse uurimist. Kluge arvates tegutseb finantsjärelevalve käsikäes Krediidipanga suuromaniku Moskva Pangaga, sest nii üks kui ka teine nõuavad Kluge lahkumist.

Kluge hinnangul on Moskva Pank paari viimase aastaga mitu korda rikkunud seadust ning finantsinspektsioon ei tohiks pangale luba anda Eestis panga suuromanik olla.
Finantsinspektsioon omakorda leiab, et kuna Kluge on lasknud kiskuda end panga aktsionäride võimuvõitlusse, siis pole ta lojaalne Krediidipanga klientidele ega kaitse investorite huve võrdselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles