Europarlament kavatseb arutada Vene «kaubandussõda» Leedu vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Europarlament.
Europarlament. Foto: AFP / Scanpix

Euroopa Parlament kavatseb arutada Vene tollimeetmete karmistamist Leedu toodetele.

Leedulasest europarlamendi saadik Laima Andrikienė ütles kolmapäeval BNS-ile, et esitab koos sakslasest rahvaesindaja Daniel Casparyga taotluse suuliseks arupärimiseks Euroopa Komisjonilt. «Teeme ettevalmistusi teiste poliitiliste jõududega parlamendis, sest soovime seda europarlamendi plenaaristungil käsitleda kiireloomulise teemana,» lausus Andrikienė.

Tema sõnul peaks Komisjon plenaaristungil rahvaesindajaid teavitama sellest, missuguseid samme Komisjon on Vene tollimeetmega seoses astunud. «Venemaa peab Leedu vastu kuulutamata kaubandussõda. Meie riik ei jää üksi. Venemaa peab järgima rahvusvahelisi norme ja Maailma kaubandusorganisatsiooni (WTO) liikmelisusest tulenevaid kohustusi,» rääkis Andrikienė.

Leedu asevälisminister Rolandas Kriščiūnas ütles kolmapäeval, et Vene toll peaks Leedu veokite ülipõhjaliku kontrollimise lõpetama neljapäeval

Venemaa karmistas septembri alguses Leedus registreeritud sõidukite kontrolli ning laiendas seda paar nädalat hiljem Leedu veoautodele. Euroopa Komisjon hoiatas möödunud nädalal Moskvat, et täiendavad piirangud võivad olla vastuolus WTO reeglitega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles