Ministeerium: Tallinna-Helsingi tunnelit ei saa täielikult välistada

Liina Valdre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome ja Eesti vahelist tunnelit ei saa välistada.
Soome ja Eesti vahelist tunnelit ei saa välistada. Foto: Toomas Huik

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi hinnangul ei saa 100 protsenti välistada, et Tallinna-Helsingi tunnelit mitte kunagi ei tule ja teema väärib arutelu.

«Kui me nüüd arvestame, et Eesti-Soome vaheline tunnel tuleks pikem (kui la Manche’i tunnel – toim.) ja kui kui palju potentsiaalseid reisijaid ja kaupa oleks meil ja Soomel võrreldes Suurbritannia ja Prantsusmaaga, siis asetuks ehk teema konteksti ,» kommenteeris ministeeriumi pressiesindaja Kalev Vapper.

Vapper lisas, et Eestis on väga palju reaalseid transpordiprobleeme, mida tuleks lahendada.

«Meie praegune piiriülene prioriteet on Rail Balticu raudteeühendus ja kui see on kunagi valmis, võib hakata edasi arutama. Kauba ja reisijate vedu üle Soome lahe on meritsi üsna hästi kaetud ning otsene vajadus tunneli jaoks puudub, » lisas ta.

Vapper märkis, et Ka Euroopa Komisjoni transpordivolinik Siim Kallas on öelnud, et tunnel pole realistlik ja see oleks astronoomiliselt kallis.

Suurinvestor Joakim Heleniuse arvates lahendaks kõik Eesti majanduse probleemid, nagu turu väiksus, kehv ligipääs ja väike tööturg, Tallinna-Helsingi tunnel, mis moodustaks kaksiklinna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles