Helenius: kõik Eesti mured lahendaks Tallinna-Helsingi tunnel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Investeerimispankur Joakim Helenius.
Investeerimispankur Joakim Helenius. Foto: Peeter Langovits

Suurinvestor Joakim Heleniuse arvates lahendaks kõik Eesti majanduse probleemid, nagu turu väiksus, kehv ligipääs ja väike tööturg, Tallinna-Helsingi tunnel, mis moodustaks kaksiklinna.

Helenius ütles Äripäeva Äriplaan 2014 konverentsil, et eestlased näevad ennast suurema ja tublimana, kui nad tegelikult on. Reaalsus on see, et Eesti turg on väga väike ning väliskapitali ei hakka seepärast kunagi siia massiliselt voolama.

Kõige kiirema lahendusena Eesti probleemidele näeb Helenius Tallinna-Helsingi tunnelit, mis tekitaks kaksiklinna ning muudaks Tallinna kahemiljonilise elanikkonnaga ja rikka metropoli osaks. Nii võiks Eesti kõige kiiremini jõuda Soome elatustasemeni. Lisaks laheneks ka Eestisse pääsemise probleem, kuna Helsingil on üks Euroopa parimaid lennuühendusi ning Helsingist Tallinnasse sõitmine võtaks aega vaid 30 minutit.

Helenius on ei suuda mõista, miks soomlased on projektist rohkem huvitatud kui eestlased.

Heleniuse sõnul on tunneli ehitamise maksumuseks hinnatud umbes 4 miljardit eurot, kuid tõenäoliselt maksaks vähemalt poole sellest kinni Euroopa Liit ning Soome oleks nõus panustama sellesse rohkem raha kui Eesti.

Ideele vastandunud Tallinki omanik Enn Pant aga ei näe, kuidas nii kallis projekt rahaliselt ära võiks tasuda.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles