Eestlastest Skype’i loojad ostsid suure hulga metsa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mets.
Mets. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Eestlastest Skype’i-loojate investeerimisfirma Ambient Sound Investments (ASI) müüs mullu poole noteeritud aktsiaportfellist, ostis kuni 8 miljoni euro väärtuses metsa ega teinud riskikapitali alal ühtegi investeeringut, kirjutab Äripäev.

«Oleme enamiku ajast pühendanud oma senistele portfelliettevõtetele, mille arv on üpris suur,» põhjendas ASI riskikapitali investeeringute juht Margus Uudam. Aasta lõpu seisuga kuulus ASI portfelli 23 ettevõtet: üheksa Ida-Euroopas ja Skandinaavias, viis Lääne-Euroopas, viis Aasias ja neli USAs.

Läbivaadatavate projektide hulk on Uudami sõnul igal aastal stabiilselt 300–400. Tegevusvaldkondadest domineerivad ettevõtte senisest fookusest tulenevalt tarkvaralahendused. Mullu hindas ASI riskikapitali meeskond 332 investeerimisvõimalust. Tõsisemalt kaaluti paari-kolme ettevõttesse investeerimist, kuid erinevail põhjusil tehinguini ei jõutud. Tänavu on meeskond analüüsinud ca 200 projekti, neist tõsisemalt 4–5. “Kuna tänaseks on portfelliettevõtete arv pärast edukaid väljumisi vähenenud, vaatame avatumalt uutele investeerimisvõimalustele,» viitas Uudam osaluste müügile.

Uudse rahapaigutusena omandas ASI mullu 350 000 tihumeetrit metsa 6–8 miljoni euro väärtuses. «Kasvava metsa kui reaalvara investeeringu iseloom sobib meie investeerimiseesmärkidega selles varaklassis hästi,» märkis firma juht Tauno Tats. Ta viitas stabiilsele väärtusele, globaalsele nõudlusele ja väärtuse madalale korrelatsioonile finantsvaradega.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles