Eesti Energia: elektri hind hakkab tõusma

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia tootedivisjoni juht Karla Agan.
Eesti Energia tootedivisjoni juht Karla Agan. Foto: Stanislav Moshkov / Den za Dnjom

Eesti Energia tootedivisjoni direktor Karla Agan ütles, et elektri hind hakkab lähiaastail tõusma ning ettevõtted peavad olema valmis suuremate riskide maandamiseks.

«Elektri hind on mitu aastat langenud ja hind peab hakkama ühel hetkel uuesti tõusma,» rääkis Agan energiafirma suurklientidele suunatud seminaril Kadriorus.

«Tõusvate hindade ajal aga kasvavad riskid, mistõttu riskide maandamiseks peaks partneriks valima ettevõtte, kelle finantsseis on tugev,» jätkas Agan.

Agan märkis, et pärast Estlink 2 valmimist hakkab Eesti hinda mõjutama Soome turg. Koos suurema ühenduskaabliga kasvab ka ilmselt elektrikauplejate konkurents. Agan viitaski, et ilmselt tuleb elektriga kauplema ka ettevõtteid, kes ei pruugi kasvavate hindade perioodil riskidega hakkama saada.

Agan ütles, et ettevõtjad peaks valima professionaalse nõustaja, kes aitab valida elektrimüüja ning nõustab ka lepingute sõlmimisel. «Elektriostul lihtsaid lahendusi ei ole,» lisas Agan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles