Eesti LHV grupp taotleb Leedu Finasta panga ostmise luba

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LHV tahab osta osalust Finasta pangas
LHV tahab osta osalust Finasta pangas Foto: Julius Kalinskas / 15min

Eesti finantsgrupp LHV on esitanud Leedu Pangaletaotluse osta osalus Leedu Finasta pangas, teatas Leedu Pank teisipäeval.

Eesti finantsgrupp LHV on esitanud Leedu Pangale taotluse osta osalus Leedu Finasta pangas, teatas Leedu Pank teisipäeval.

«LHV Groupi poolt Leedu Keskpangale dokumentide esitamine on alles esimene etapp kogu protsessis. Kui Leedu Keskpank hindab, et LHV Group on sobiv Finasta võimaliku aktsionärina, siis järgneb sellele põhjalikum due diligence, hinna ja tingimuste üle läbirääkimine. Seni ei ole me ühtegi pakkumist Finasta ostmiseks teinud. Hetkel on vara hinnata, kas ja millistel tingimustel tehing lõpule võiks jõuda,» ütles LHV juhatuse esimees Erki Kilu BNS-ile.

Kui juulis sai selgeks, et Finasta ostmiseks on võimalik teha uusi pakkumisi, siis otsustasime algatada ametliku protsessi Leedu Keskpangaga, peale mida on võimalik selgitada täpsemalt Finasta ostutingimusi, sõnas Kilu.

Keskpank vaatab LHV grupi esitatud dokumendid läbi hiljemalt 18. detsembriks.

Kilu sõnul on ostmisküsimuse dokumendid keskpangale esitanud küll LHV üksi, siis on pank kohalikel turgudel tegutsemiseks huvitatud kaasama kohalike partnereid.

Augusti algul ostis konsortsium, kuhu kuuluvad LHV ja RAZFin, pankrotistunud Snorase pangale kuulunud Snoro Lizingase.

Finasta kuulub Snorase grupi firmale Finasta Holding.

Leedu Pank ei andnud juulis Eesti firmale EurEst Capital luba osta Finasta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles