Chrysler on minemas börsile

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahel toolil korraga. Fiati ja Chrysleri tegevjuht Sergio Marchionne on nii Chrysleri aktsiate müüja kui ka ostja.
Kahel toolil korraga. Fiati ja Chrysleri tegevjuht Sergio Marchionne on nii Chrysleri aktsiate müüja kui ka ostja. Foto: SCANPIX

USA suuruselt kolmas autotootja Chrysler teatas eile soovist korraldada aktsiate avaliku esmaemissiooni, sest kaks praegust omanikku, Itaalia autotootja Fiat ning autotööstuse ametiühingu tervisekindlustuse fond, ei suutnud viimase käes oleva osa hinnas kokku leppida.

Praegu kuulub Fiatile 58,5 protsenti ning ametiühingutele 41,5 protsenti Chrysleri aktsiatest.

Fiati tegevjuht Sergio Marchionne, kes on samal ajal ka Chrysleri tegevjuht ütles, et Fiat on huvitatud Chrysleri täielikust ülevõtmisest kohe ning sulandada kaks tootjat üheks, kirjutab The Wall Street Journal.

Fiat ei suuda ametiühingutega viimase käes oleva osaluse hinnas. Ametiühingute hinnangul on nende osaluse väärtuseks 4,27 miljardit dollarit, Fiat usub selle väärtuse kaks korda väiksema olevat.

Sergio Marchionnie on Chrysleri ja Fiati juhina kummalises olukorras. Kohtudes investoritega peab ta Chrysleri juhina veenma neid, maksma ettevõtte eest nii palju kui võimalik ning Fiati juhina nii vähe kui võimalik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles