HS: Nokia andis Elopi lepingu kohta valeinformatsiooni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stephen Elop.
Stephen Elop. Foto: SCANPIX.

Helsingin Sanomat väidab, et Nokia endise tegevjuhi Stephen Elopi lepingutingimused, mille kohaselt saab ta muuhulgas ka mobiiliäri Microsoftile müümise eest 18,8 miljonit eurot boonustasu, olid tunduvalt heldemad, kui tema eelkäijal Olli-Pekka Kallasvuol.


Eelmisel nädalal väitis Nokia nõukogu liige Risto Siilasmaa, et Stephen Elopi leping oli «põhimõtteliselt sama, mis eelnevatel Nokia juhtidel.» Helsingin Sanomat väidab Nokia USA väärtpaberi- ja valuutakomisjonile esitatud andmetele toetudes, et tegu oli valega.

Elopi eelkäija Olli-Pekka Kallasvuo lepingu tingimustes olid ettevõtte mõne osa müümise eest saadavad boonused palju väiksemad, näiteks oleks Kallasvuo mobiiliüksuse müügile sarnase tehingu puhul teeninud 14,6 miljonit eurot vähem boonuseid kui Elop.

Kanada päritolu Elopi lepingu allkirjastas kaks aastat tagasi toonane Nokia nõukogu esimees Jorma Ollila.

Siilasmaa on peale Helsingin Sanomati paljastusi teatanud, et tema eelnev väide kahe juhi sarnaste lepingutingimuste kohta oli «õnnetus».

Elopi 18,8 miljoni suurune boonus Nokia mobiiliäri müümise eest on Soomes tekitanud palju poleemikat, kriitilised on teiste hulgas olnud ka peaminister Jyrki Katainen ja rahandusminister Jutta Urpilainen.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles