Saaremaine inetus reklaamib Rootsi disaini

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment Gudrun Sjödéni kataloogist.
Fragment Gudrun Sjödéni kataloogist. Foto: www.gudrunsjoden.com

Rootsist pärit moe- ja kodutekstiili looja Gudrun Sjödéni kataloogis on kõik lisadetailid ja interjöörid on muhu- ja saaremaised.

Nagu daam kevadel lubas, on kataloogis esikohal Muhu ja sellega seonduvad kujundid-detailid: vanad uksed, mustrid, tuulikud, kiviaiad, katused jms, kirjutab Meie Maa.

«Kataloogi teeb eriliseks asjaolu, et sealt kuvab igal pildil vastu Muhu värvikirevust ning nii mõnelgi pildil tunneb ära Kuressaare maja,» sõnas Angela Nairis SA-st Saaremaa Turism.

Kui rootslased märtsikuus siinmail pildistasid, kirjeldas Nairis olukorda: «Jääb tunne, et ilu pildistamiseks on vaja koledaid kohti... Kuressaares leiti üles kaua tühjalt seisnud ja lagunenud majad, mida kasutati taustaks, näiteks nn Pohlaku maja, Pargi tänava ääres tühjalt seisev roheline maja.»

Gudrun Sjödén alustas oma firmaga aastal 1976 ja on esindatud nüüd maailmas oma värvikirevate kollektsioonidega 49 riigis, sh mitmel pool Ameerikas. Tema disain saab inspiratsiooni erinevatest kohtadest, loodusest ja käsitööst.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles