TAK on lõpetanud lepingu 95 reisisaatjaga

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisisaatjate koolitus.
Reisisaatjate koolitus. Foto: Liis Treimann

Tallinna Autobussikoondis (TAK) on tänaseks lõpetanud lepingu 95 reisisaatajaga, kellest 42 ei tulnud selle tööga toime.

Alates 1. septembrist 2009 tänaseni on tööleping lõpetatud 95 reisisaatjaga. Neist 27 inimest leidsid endale erialase töö, kümnel halvenes tervis ja 7 inimest pidasid tööd liiga raskeks. 42 reisisaatjaga on lõpetatud tööleping töökohustuste rikkumise tõttu. 

Reisisaatjate uue grupi komplekteerimiseks toimuvad jaanuaris töövestlused ja järgmine koolitus on jaanuari teisel poolel.  

TAK pressiesindaja Sirje Roht ütles, et reisisaatja töö eeldab head suhtlemisoskust ja see ei sobi sugugi kõigile. Ta lisas, et on ka häid näiteid, kus reisisaatja on koostöös bussijuhiga tublit tööd teinud ja reisijailt kiita saanud.

Siiski laekub resisisaatjate kohta ka kaebusi kas siis liigse passiivsuse või aktiivsuse kohta. Üks selle töö tegijaist sattus ka sinise silmaga kiirabisse, kui bussist lahkuvate noorukitega konflikt tekkis.

Lahkunud reisisaatjate asemele õpetab ettevõte igas kuus välja 60-70 uut. Kokku on praegu tööl 295 inimesi bussisõidul abistavat endist töötut, kuid kohti on 540 tarvis.

Reisisaatjate uue grupi komplekteerimiseks toimuvad jaanuaris töövestlused ja järgmine koolitus on jaanuari teisel poolel.

Kks kolmandikku reisisaatjaist on vene rahvusest, kuid kõik nad peavad siiski eesti keelest aru saama. 60 protsenti on naised. Kõik nad saavad Eesti miinimumpalka, mis on 4350 krooni, lisaks 100 krooni piletimüügi eest.

Küsimusele, kas reisisaatja saab ka näiteks joobnud või haisvaid kodanikke ühissõidukist välja visata, vastas Roht, et ta saab seda üksnes paluda ja kui sellest ei piisa, võib kutsuda mupo või koguni politsei.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles