Leviva viiruse hammas ei hakka Windows 7-le

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viirusetõrje paigaldamine Tallinna Prantsuse Lütseumi arvutiklassi.
Viirusetõrje paigaldamine Tallinna Prantsuse Lütseumi arvutiklassi. Foto: Toomas Huik.

CERT Eesti infoturbe eksperdi Tarmo Randeli sõnul ei suuda praegu üsnagi aktiivselt leviv arvutiviirus nakatada neid arvuteid, mis kasutavad Windows 7 operatsioonisüsteemi.


Samas ei kasuta täna veel kuigi paljud arvutikasutajad Windows 7 operatsioonisüsteemi, mis muudab ka viiruse võimaliku leviku suuremaks.

Nimelt on kõik vanemad Windowsi versioonid Randeli kinnitusel kõnealuse viiruse puhul nakkuvad.

CERTi esindaja sõnul ei saa tegelikult seda viirust üldse uueks nimetada, kuna see on levinud juba pikemat aega. Hetkel on lihtsalt näha suuremat aktiivsust viiruse levimisel.

Samas märkis Randel, et kuna inimesed veedavad üha enam aega internetis, on veebiküljed ka parim koht, kuhu riputada mõni nakatunud kood - selleks kasutatakse nõrkusi veebirakendustes.

Nagu teistegi pahalaste puhul, kehtib ka kõnealuse viiruse kohta sama soovitus: oma arvutis peab kasutama viirusetõrjeprogramme ning arvutit peab laskma nendega pidevalt kontrollida.

«Mõistlik oleks lasta regulaarselt ka mitme erineva antiviirusega oma keskkonda kontrollida,» soovitas Randel, kelle sõnul aitavad erinevad viirusetõrjed avastada arvutisse pugenud pahalaste erinevaid juppe.

Ka võiks tema soovitusel Windowsi vanemate versioonide kasutajad kaaluda Windows 7-le üleminekut.

Seda, palju võiks olla Eestis kõnealuse viirusega nakatunud arvuteid, ei osanud Randel öelda. Ka pole veel teada, palju on viirusega nakatatud veebikülgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles