Citadele pank hakkab väljastama Kredexi stardilaenu

Liina Valdre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Raigo Pajula

Citadele pank hakkab alates tänasest väljastama klientidele Kredexi stardilaenu, seni said Kredexi stardilaenu taotleda Nordea, SEB ja Swedbanki kliendid.

Kredexi stardilaen sobib alustavale ja kuni kolm aastat tegutsenud ettevõttele investeeringute ja käibevahendite rahastamiseks, teatas sihtasutus.

Stardilaen aitab, kui ettevõtte käivitamisel on takistuseks algkapitali puudumine ning pangalaenu saamiseks puuduvad piisavad tagatised ja tegutsemisajalugu.

Erinevalt tavapärasest pangalaenust nõutakse stardilaenu puhul ettevõtjalt vähem tagatisi. Üldjuhul piisab laenu tagatiseks laenusaaja füüsilisest isikust omanike isiklikust käendusest.

Laenu sihtotstarbelisel kasutamisel on käendajate isiklikuks vastutuseks kuni 40 protsenti laenusummast.

Stardi- ja mikrolaenu käenduse programmi rahastatakse aastatel 2008 – 2013 Euroopa Liidu sotsiaalfondist 6 miljoni euroga. Stardilaenuga on rahastatud kokku 300 ettevõtte käivitamist 7,4 miljoni euro ulatuses.

Kredex on riigile kuuluv finantsasutus, mis aitab parandada Eesti ettevõtete rahastamisvõimalusi, maandab krediidiriske ja võimaldab inimestel rajada või renoveerida oma kodu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles