Tallegg avas Tabasalus 13,5 miljonit eurot maksma läinud tehase

Liina Valdre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallegg avas täna renoveeritud ja laiendatud Tabasalu tehase, kuhu koondub nüüdsest ettevõtte kogu lihatöötlemine.

Investeeringu suurus oli 13,5 miljoni euro suurune ja selle eesmärgiks on muuta Talleggi töökorraldus senisest märksa efektiivsemaks ja  võimaldada tootmismahte senisega võrreldes kahekordistada.

«Me ei pea enam pidevalt kahe tehase vahel jahutatud liha transportima – lisaks transpordikuludele vähendame seeläbi ka oma tegevusega kaasnevat keskkonnamõju,» tõdes Talleggi juhatuse esimees Teet Soorm.

Soormi sõnul suureneb välisturgudel nõudlus Eesti kanaliha järele pidevalt. «Loodame, et kasvanud tootmisvõimalused aitavad meil tõusta Baltikumi kanalihamüügi liidriks ning hoogustada Eesti broileri eksporti ka teistele turgudele,» lisas ta.

Tabasalu 13 000 ruutmeetri suurune tehas hakkab alates järgmisest aastast tootma kõiki Talleggi seniseid Loo tehases valminud tooteid - töötlemata jahutatud ja külmutatud lihatooteid ning lisaks ka marineeritud liha, küpsetatud ja suitsutatud lihatooteid, rulaade, sinke, vorste ja suupisteid.

Lool jätkavad tegevust söödatehas, broilerifarm, haudejaam, munade sorteerimiskeskus ja Talleggi kontor. Tehase renoveerimis- ja ehitustööd teostas AS Merko Infra.

HKScan on üks Põhja-Euroopa juhtivaid toiduainetööstuse ettevõtteid, mille koduturud asuvad Soomes, Rootsis, Taanis, Baltimaades ja Poolas.

HKScan toodab, müüb ja turustab tugevate kaubamärkide all sea- veise- ja linnuliha, töödeldud liha ning valmistoite. Grupi kliendid on jaemüügi-, tööstus-, toitlustus ja ekspordisektorid. HKScan Grupi 2012. aasta netokäive oli 2,5 miljardit eurot ning kontsernis töötas ligi 11 000 töötajat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles