Tamkivi reaalteaduste fond hakkab toetama Eesti noori teadlasi

Liina Valdre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skype Eesti endine juht ja ettevõtja Sten Tamkivi.
Skype Eesti endine juht ja ettevõtja Sten Tamkivi. Foto: Peeter Langovits

Augusti lõpus allkirjastasid sihtasutuse Eesti Rahvuskultuuri Fond (ERKF) tegevdirektor Toivo Toomemets ja Sten Tamkivi lepingu, millega rahvuskultuuri fondi juurde moodustatakse Tamkivi reaalteaduste fond.

Tamkivi reaalteaduste fond on asutatud 2012. aastal lühikese vahega lahkunud isa ja poja Paul Tamkivi  ja Raivo Tamkivi mälestuseks.

Paul Tamkivi oli Eesti elektrotehnikateadlane. Raivo Tamkivi oli Eesti füüsik ja teadusparkide rajaja.

Tamkivi reaalteaduste fondi eesmärgiks on toetada Eesti noorte reaal- ja loodusteadlaste õpinguid ja teadustööd. Esimesed Tamkivi reaalteaduste fondi stipendiumid jagatakse 2014. aasta sügisel.

Stipendiumiavaldust  on esitama oodatud Eesti kodanikest magistri- ja doktoritaseme üliõpilased, kelle uurimisvaldkonnaks on reaal- või loodusteadused laiemas mõttes.

Võrdsete kandidaatide puhul eelistatakse füüsika (eriti energeetika), matemaatika, meditsiini (eriti vähiuuringud), inseneri- ja arvutiteaduste valdkondi ning kandidaate, kelle tegevusel on oluline rahvusvaheline mõõde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles