Uudsed puhastuslapid hävitavad nutiseadmetel pesitsevaid baktereid

Liisu Arumäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtte kaasasutaja Dmitry Genin ning Nordic Hug puhastuslapid.
Ettevõtte kaasasutaja Dmitry Genin ning Nordic Hug puhastuslapid. Foto: Liis Treimann / Postimees

Soomes baseeruv ettevõte Nordic Hug on toonud turule ainulaadsed nutiseadmete puhastuslapid, mis on erinevalt teistest analoogsetest toodetest täiesti alkoholi- ja tugevate kemikaalide vabad.

Nordic Hugi tegevjuhi ja kaasasutaja Dmitry Genini sõnul tuli tooteidee tema abikaasalt, kes küsis temalt, millega tuleks oma telefoni puhastada. „Hakkasin asja uurima ja selgus, et moodsate puutetundlikele ekraanidele sobivaid puhastusvahendeid turul polegi,“ räägib Genin.

Teadupärast on kõikide nutiseadmete ekraanid potentsiaalseks kasvulavaks ohtlikele bakteritele. „Kujutage ette, et sõidate bussis ning hoiate kinni torust, kust on enne teid kinni hoidnud veel tuhanded inimesed, te ju ei paneks seda kätt oma näo vastu. Küll aga katsute bussis sõites sama käega oma nutitelefoni ning sealt kanduvad bakterid väga kergesti teie hingamisteedesse ja suupiirkonda,“ räägib Genin.

Puhastuslapid on kaheosalised. Esimese, niiske lapiga tuleb ekraan ära puhastada ning siis teise, mikrofiiberkiust lapiga ekraan kuivatada ja poleerida.

Genini sõnul põhinevad Nordic Hugi tooted 15 aastat uuritud arktiliste marjade toimeainetel, spetsiifiliselt kasutatakse just murakaseemnetest pressitud õli ning koostöös erinevate oma ala ekspertidega on sündinud valem, mis puhastab ja desinfitseerib puutetundlikke ekraane põhjalikult. „See on väga suur innovatsioon ning meil on ka hetkel taotlemisel mitmeid patente,“ lisab Genin.

Eestis saab puhastuslappe osta alates oktoobrist Apple'i edasimüüjate juurest ning ONOFF tehnikakaupade poest, kuid tooteid on võimalik ettevõtte kodulehelt juba praegu ka koju tellida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles