Ärimehed jätsid Lätist toodud kütuse pealt maksud tasumata

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tankla.
Tankla. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Maksu- ja tolliameti ning Põhja ringkonnaprokuratuuri menetluses oleva kriminaalasja raames peeti detsembri keskpaigas kinni kolm isikut, keda kahtlustatakse maksude tasumata jätmises 18 miljoni krooni väärtuses kütuse müümisel.


Kahtlustuse kohaselt tõi isikute grupp kolme kuu jooksul Lätist Eestisse kütust, kasutades selleks erinevaid varifirmasid. Kütuselt jäeti tasumata käibemaks ning käibedeklaratsioonides esitati maksuhaldurile valeandmeid. Isikute kinnipidamistega kaasnesid ka läbiotsimised kolmes kohas Tallinnas, Türil ja Harjumaal Jüri alevikus.

Maksu- ja tolliameti uurimisosakonna juhataja Rene Kanniste ütles, et esialgse hinnangu kohaselt tuvastati kriminaalmenetluse raames riigile tekitatud kahju 3,5 miljoni krooni ulatuses.

MTA uurimisosakond tõkestas juba varem kaks suuremahulist kütusepettuse juhtumit, millest ühes on tuvastatud 19 miljoni krooni väärtuses kütuse müümisel riigile tekitatud kahju 3,2 miljonit krooni.

Karistusseadustik näeb maksude maksmisest kõrvalehoidmise eest suures ulatuses karistusena ette kuni kolme aastase vangistuse. Kui menetluse raames tuvastatakse tasumata makse rohkem kui 5 miljoni krooni ulatuses, näeb seadus karistusena ette kuni 5 aastat vangistust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles