EKI prognoosib kaheprotsendist majanduskasvu

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti lipp.
Eesti lipp. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Eesti Konjunktuuriinstituut (EKI) prognoosib selleks aastaks Eestile kaheprotsendilist majanduskasvu ja 7,8-protsendilist kaupade ekspordi kasvu.


EKI ekspertide ootused majandusolukorra paranemise suhtes eelseisval kuuel kuul on oluliselt tugevnenud - vastav indikaator tõusis septembri 6,2 punktilt 7,8 punktile detsembris.

Eelseisev poolaasta peaks edu tooma investeeringute alal (sealhulgas ka välismaised otseinvesteeringud) ning ekspordi edendamisel. Need asjaolud peaksid looma eeldused töötleva tööstuse väljatulekuks madalseisust.

Majandusarengu piduriteks jäävad ka eelseisval poolaastal nõudluse vähesus ja kõrge tööpuudus.

EKI ekspertide hinnangutest nähtub, et möödunud aasta neljandas kvartalis jätkus keeruline aeg Eesti majanduses. Valdav osa ehk 69 protsenti eksperte hindas detsembris majandusolukorda halvaks.

Samas lisandus viimastel kuudel üha uusi märke sellest, et majandus on kohanenud kokkutõmbunud välis- ja sisenõudlusega ja viinud läbi vajalikud korrektiivid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles