Jõulumäe on suusatajaist tulvil

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eido Tasalain ja Postimehe ajakirjanik Priit Pullerits Jõulumäel.
Eido Tasalain ja Postimehe ajakirjanik Priit Pullerits Jõulumäel. Foto: Priit Pullerits

Pärnu lähedal paiknev Jõulumäe tervisespordikeskus on praegu rahvast tulvil ja jaanuaris võib leida veel vaid mõne üksiku majutuskoha.


«Eelmisel aastal suutsime kuidagi nulli jääda. Ehkki praegu läheb hästi, tuleb see aasta väga raske, sest kõik kulud tõusevad kõvasti, aga riiklik toetus on 9 protsenti väiksem,» rääkis Jõulumäe tervispordikeskuse praktiliselt nullist üles ehitanud Enn Tasalain, kes nüüd peab seda koos oma poegadega.

Suure tagasilöögi on andnud ettevõtete talvepäevade ärajäämine, mis varem lisateenistust võimaldasid. Pelgalt laste- ja spordilaagritega on Tasalaini sõnul raske eelarvet täita, sest radade hooldamine ja valgustamine muutub tänavu tublisti kallimaks.

Jõulumäel on 10 km pikkune loodusliku lumega rada ja kolm kunstlumega ringi, lisaks sprindiring. Erilise boonusena saab mängida populaarset jääkeeglit loodusliku jää peal. Külastajate käsutuses on veel jõusaal ja õppekeskus, saunadest ja toitlustusest rääkimata.

Majutada saab kokku 150 inimest, kuid selleks tuleb võtta eraldi ühendust, sest osa nädalalalõppe on täiesti kinni, üksikuid kohti võib siiski leida. Hinnad algavad 90 kroonist narikoha eest ja lõpevad 175 krooniga mugavustega toas. Täieliku suusavarustuse saab laenutada 40 krooniga tund.

Praegu on Jõulumäel laagris Eesti koondise sõudjad ja mitut masti suusasportlasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles