Manchester United plaanib võlakirju väljastada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Manchester Unitedi ja Besiktase mängijad heitluses palli pärast.
Manchester Unitedi ja Besiktase mängijad heitluses palli pärast. Foto: PA Wire

Inglise tippjalgpalliklubi Manchester United otsib võimalust oma 700 miljoni naela suuruse võla refinantseerimiseks võlakirju väljastada ning peab läbirääkimisi kahe pangaga.


Klubi nõustavad valikute osas JPMorgan ja Deutsche Bank. ManU on vaid üks paljudest klubidest, kelle võlad jalgpallijuhtidele peavalu valmistavad.

Olukorraga tuttavate isikute sõnul on muuhulgas kaalutud ka kõrge tootlusega võlakirjade emiteerimist. Neid kasutatakse selleks, et refinantseerida pangavõlga ning reguleeritava intressimääraga võlakirju, mille abil USA spordiärimees Malcolm Glazer koos perega ManU 2005. aastal üle võttis.

Manchester United oleks järjekordne ettevõte, kes oma võlgade refinantseerimiseks kosunud võlakirjaturule pöördub.

Selle kohta, et Glazerid oma aktsiaomandit vähendada sooviksid, hetkel märke ei ole. Samuti ei ole ühtegi panka ametlikult võlakirju väljastama volitatud. ManU ja pangad keeldusid olukorda kommenteerimast.

Manchester United ei ole suutnud refinantseerida oma võlgu alates 2006. aasta juulist, mil nad lunastasid 275 miljoni naela väärtuses kolme riskifondi võlakirju.
ManU, kelle Leeds United eile Inglismaa jalgpallikarikavõistluste konkurentsist kukutas, avaldas oma majandusandmed viimati 2008. aasta 30. juunil. Nagu selgus, oli nende valdusühingul Red Football Joint Venture'l koormaks 699 miljonit naelsterlingit laenu, sellest 519 miljonit pangalaenuna, 175 miljonit võlakirjades ja 5 miljonit muud liiki kohustuste näol.
2007-2008 hooajal oli klubi käive 257 miljonit naela, mis teeb maksueelseks kasumiks 66 miljonit naela.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles