Majanduse inimesed 2009

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pm
Urmas Sõõrumaa

Müüs maha ühe edukama energeetikaprojekti – Väo kombijaama. Vaba raha eest ostis end ametlikult tagasi Eesti turvaärisse. Praegu peab plaani ehitada Eestisse tuumajaam, aga ka seavirtsal töötav elektrijaam. Valgust annaks mõlemad, nagu ka tulu nende omanikule.



Fjodor Berman


Tema juhitav BLRT ehitas suurima «metallkasti», mis Eestimaa pinnal kunagi valminud. Bermani keevitajate kätetöö läheb üle mere Rootsi pealinna Stockholmi tunneliks järve põhjas. Tõi ka hiinlastest keevitajad Eestisse oma kunsti näitama.



Erkki Raasuke


Läks Rootsi tööle, lisaks uuele kabinetile sai kaela ka 55-protsendilise tulumaksu. Juhib nüüd terve Swedbanki rahavooge, olles panga teine mees. Raasuke jättis endast Baltimaadesse maha pangagrupi, mille maine on Rootsi majandust mitu korda kõigutanud.



Rain Lõhmus


Tegi uue panga – LHV panga. Pank on väike, kuid see-eest hästi tubli – mitu Eesti miljonäri usub LHV panga edusse. LHV pani püsti ka sajameetrise pensionisamba reklaami Tallinna kesklinna – kui ise pikkust ei mõõda, siis ei hakka ka keegi teine seda tegema.



Rain Tamm


Jäi vahele Eesti suurima rämps­fondiga, mis investeeris Maar­jamaa ülirikaste raha Aserbaidžaani avarustesse. Kui raha kaduma läks, siis võttis Gild ka edukustasu – raha kiire ja valutu kaotamise eest. Praegu on Aserbaidžaani imeliste kinnisvaraarenduse võlakirjade müügi pärast prokuratuuri huviväljas.



Indrek Rahumaa


Imemees, kellesse või kelle toodetud pesusse suur osa Eesti naisperest on armunud olnud. Ärimehena laenas ta raha kokku niisama lihtsalt nagu võlur ja ostis selle eest firmasid kokku kodu- ja välismaal. Nüüd on pangahärrade usaldus mehe vastu kadunud ja kriisi ajal on ta pidanud loobuma Karumsist ja PTAst ning lisaks pantima teised osalused.



Oliver Kruuda


Pidi end aasta alguses meediaäris läbikukkunuks tunnistama. Veel pani kommide sisse transrasvu ja teenis sellega Eesti presidendiproua ametliku noomituse. Kruuda piimatööstus võitleb võlgadega, sest majanduskriisi tõttu ei taha keegi enam piimapulbrit osta.



Toomas Tool


Multimiljonärist ärimees sai esimese inimesena Eestis süüdistuse aktsiatega manipuleerimises, kui püüdis Arco Vara aktsiahinda koos SEB börsimaakleriga alla suruda. Kuna tõendeid napib, kaheldakse, kas süüdistus ka kohtus vett peab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles