Rein Kilk: saime veerandmiljardilise tehingu 120 miljoniga

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Kilk.
Rein Kilk. Foto: Peeter Langovits.

Sellele aastale tagasi vaadates peab ettevõtja Rein Kilk üheks oma suuremaks äriliseks õnnestumiseks Pärnus sõlmitud tehingut, mis õnnestus teha varasemate hindadega võrreldes enam kui kaks korda odavamalt.


«Pärnu sadamas õnnestus meil teha enam kui veerand miljardit väärt investeering umbes 120 miljoniga, sest hinnad on ju maas. Ehitasime valmis tosin hektarit uusi laoplatse, uue puidu- ja puisteterminali.

See investeering tegi äri sadamas efektiivsemaks ja kompenseeris kenasti teatava mahtude languse. Mõnes mõttes võib seda nimetada pealegi keskkonnaprojektiks, sest nüüd on oluliselt vähenenud kaupade massiivne liigutamine erinevate laoplatside vahel,» selgitas Kilk.

Enda ettevõtmistest 2009. aasta kontekstis rääkides Kilk siiski midagi negatiivset esile ei too.

«Mina ei tarvita lõppevast aastast rääkides sõna «tagasilöök». Tegelikult nii tegusat aega varasemast ei mäletagi.

Kui mõnes harus tuli teha ka raskeid otsuseid ja iluasjadega tegelemine lõpetada, siis lisandväärtuse langust kokkuvõttes polnud. Ning kui fooniks võtta majanduse üldpilt, siis oli minu ärides tegemist igati positiivse aastaga.»

Mis puudutab kohalikus majanduselus laiemalt sel aastal toimunut, kiitis Kilk valitsuse viimase poole aasta tegutsemist.

«Heas mõttes oli kõige tähelepanuväärsem valitsuse pilve pealt maale laskumine aasta keskpaigas ja edaspidine üsna koordineeritud tegutsemine. Loodame, et selline rütm jätkub ka uuel aastal.

Ja Eesti ettevõtluspoliitika rakendusplaani kinnitamine eile valitsuses oli väga meeldiv mažoorne akord aasta lõpetamiseks. Lõpp hea, kõik hea.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles