Täna algas videomängude hackathon IGDA GameDev

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomlastele ja Soomes elavatele eestlastele tehti soodusportaal.
Soomlastele ja Soomes elavatele eestlastele tehti soodusportaal. Foto: SCANPIX

Tallinna Polütehnikumis algas täna rahvusvaheliste mänguarendajate assotsiatsiooni Eesti haru poolt korraldatav videomängude hackathon IGDA GameDev. Terve nädalavahetuse kestva ürituse jooksul on osalevate meeskondade eesmärgiks ehitada valmis videomängu prototüüp ja mõelda välja selle ärimudel.

Meeskondasid juhendavad rahvusvahelise kogemusega mängueksperdid – sealhulgas Timo Herttua Roviost, Ari Kuokka Grand Crust ja Vladimir Funtikov Creative Mobile’ist. Paralleelselt mängude loomisega saavad meeskonnaliikmed omandada uusi teadmisi mängudisaini, äriarenduse ja turunduse teemadel.

Pühapäeval valib mentoritest koosnev žürii välja parimad mängud ja meeskonnad, kellele on auhinnad välja pannud CashPlay, Creative Mobile, Fortumo, GameFounders ja Viasat.

IGDA GameDevi korraldamist toetavad GameFounders, Fortumo, Creative Mobile ja Cashplay ning ürituse meediapartneriteks on TV3 ja PocketGamer.biz. Projekti rahastatakse läbi Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse Euroopa Liidu Sotsiaalfondi vahenditest.

IGDA Estonia on 2013. aasta aprillis asutatud rahvusvahelise mänguarendajate assotsiatsiooni IGDA haru Eestis. IGDA Estonia on mänguarendajaid koondav organisatsioon, mille eesmärgiks on arvutimängude arendajate huvide kaitsmine ja edendamine. Ülemaailmselt kuulub IGDA liikmeskonda üle kümne tuhande liikme. Eestis on IGDA liikmeteks muuhulgas Creative Mobile, GameFounders, Fortumo ja Aplefly Games.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles