Suur Eesti tekstiilifirma maksupettuse kahtluse all

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksud.
Maksud. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Maksu- ja tolliamet kahtlustab suurt Haapsalu tööandjat, kaubamärki Nurme Vabrik kasutavat rõivatootjat OÜ PVMP-Ex pea nelja miljoni euroses käibemaksupettuses.

300 inimesele tööd andva PVMP-Exi juhatuse liige ning osanik Alari Engman ütles, et kahtlustus on põhjendamatu. «See ei puuduta vabriku igapäevast tootmistegevust. Usun, et eksitus laheneb võimalikult kiiresti. Ettevõtte juhina teen kõik endast sõltuva, et vabriku töö ei oleks häiritud,» märkis ta Äripäevale.

Engman lisas, et menetluse tõttu ei ole tal kahjuks võimalik täpsemaid kommentaare anda. Sama­sisulise Engmanni kommentaari avaldas ka eilne Lääne Elu.

Lääne ringkonnaprokuröri Indrek Kalda sõnul kajastas ettevõte mullu jaanuarist tänavu juunini käibedeklaratsioonides fiktiivseid majandustehinguid tekstiilitoodete soetuse ja edasimüügi kohta Lätti, luues maksu­kelmuse sooritamiseks ka enda juhitud firmade võrgustiku.

Pikemalt loe Äripäevast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles