Europarlament ei hääleta ELi uut eelarvet, kuni vanad arved maksmata

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters / Scanpix

Euroopa Parlament (EP) ei hääleta Euroopa Liidu 2014. aasta eelarve ja 2014.- 2020. aasta mitmeaastase finantsraamistiku (MFF) üle enne, kui 2013. aasta maksmata arved on tasutud, ütles EP eelarvekomisjoni esimees Alain Lamassoure neljapäeval Vilniuses.

Lamassoure vastas jaatavalt küsimusele, kas ta on endiselt seisukohal, et 2013. aasta eelarvekohustused tuleb siduda 2014. aasta ja 2014-2020. aasta eelarvega.

«Me pidime hääletama augustis Strasbourg'i plenaaristungil. Aga me lükkasime hääletuse mitmeaastase finantsraamistiku üle kuu võrra edasi, sest ei olnud saanud piisavat tagatist lisamaksete assigneeringute kohta. Nüüd hääletame teisel oktoobriistungil, täpsemalt 23. oktoobril, kui saame tagatise nende ligi nelja miljardi euro kohta,» ütles Lamassoure.

«Kui ei, lükkame hääletuse veel kuu aega edasi, 13. novembrile, kui mitte 11. detsembrile.»

Nelja miljardi eurose lünga täitmise eest peab hea seisma ELi eesistuja Leedu.

ELi liidrid leppisid 2014.- 2020. aasta eelarves kokku veebruaris, kuid parlament ei ole seda tänini heaks kiitnud. Eelarve suurus on 960 miljardit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles