Kinnisvarabüroo: EKA südalinna krunt toob kindlasti arendajate huvi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EKA Tartu mnt 1 krunt.
EKA Tartu mnt 1 krunt. Foto: Heiko Kruusi / Linnaleht

Uus Maa Property Advisori konsultant Gert Kulla hinnangul toob Eesti Kunstiakadeemia (EKA) Tartu maantee 1 krunt kindlasti kaasa arendajate huvi, kuna sarnase asukohaga investeerimisvõimalusi on vähe.

«Samas peab arvestama, et tegemist on väga mahuka investeeringuga, mis omakorda piirab võimalike investorite hulka,» arvas Kulla, kelle sõnul on südalinna krunt selgelt unikaalne ja avalikustatud ehitusmaht päris kõrge.

Kinnistu realiseerimisvõimalusi hindab Kulla võrdlemisi heaks. Sellise kinnistu võõrandamine ei ole aga tema sõnul kindlasti otstarbekas lihtsa avaliku pakkumisena, kuna see vajab korralikku eeltööd ja investorite ringi selgitamist. «Müügi tulemuslikkuse kohta võiks öelda niipalju, et ega kesklinnas kaasaegse hoone rajamiseks ruumi juurde ei tule,» leidis Kulla.

EKA kevadel tellitud hindamine, mis andis krundi väärtuseks 7,1 miljonit eurot, on Kulla sõnul tänasel turul tõesti realistlik hind.

EKA finants- ja haldusdirektor Toomas Johanson kinnitas Postimehele, et Tartu mnt 1 krunt müüakse maha, kuid millal tehing toimuda võiks, ei osanud ta veel öelda. Siiski ei juhtu see Johansoni sõnul kindlasti lähiaastatel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles