Rakvere Lihakombinaat: suitsuvorsti ja sinki süüakse vähem

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsuvorsti ostetakse vähem.
Suitsuvorsti ostetakse vähem. Foto: Peeter Langovits

Lihatoodete tarbimine Eestis on mahuliselt langenud kolm protsenti võrreldes 2008. aastaga, kogu lihatoodete turu käive on vähenenud aga 9 protsenti, sest inimesed tarbivad nüüd rohkem odavamaid keedu- ja veretooteid.


«Kuigi üldine tarbimine on olnud viimased kaks aastat langustrendis, siis lihatoodete turg on jäänud viimasel aastal stabiilseks,» hindas olukorda Rakvere Lihakombinaadi juhatuse esimees Anne Mere.

Ta lisas, et muutunud on tarbimise struktuur - kasvanud on keeduvorstide, viinerite ja veretoodete tarbimine ning langenud suitsvorstide ja sinkide müük.

AC Nielsen viimase uuringu põhjal kasvas keeduvorstide tarbimine pea 10 protsenti ja veretoodete tarbimine 16 protsenti. Sinkide ost on langenud 12 ja suitsuvorstidel ligi 8 protsenti.

Sama uuringu põhjal, mis tehti oktoobris-novembris, on keerulises olukorras turuosa suurendanud Rakvere Lihakombinaat, mille käes on turu liidrina 31 protsenti lihatoodete turust. Turuosa kasvatasid ka Tallegg ja Maag, kuid Atria turuosa on langenud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles