Elisa laiendab ärimudelit

, majandustoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veli-Matti Mattila usub, et Euroopa Liidu sees kommunikatsiooni rändlustasud täiesti ära kaduda ei saa, kuna see laostaks teenusepakkujad.
Veli-Matti Mattila usub, et Euroopa Liidu sees kommunikatsiooni rändlustasud täiesti ära kaduda ei saa, kuna see laostaks teenusepakkujad. Foto: Toomas Tatar

Elisa kontserni juhi Veli-Matti Mattila sõnul vähenes telekommunikatsiooniettevõtete käive Euroopas eelmisel aastal keskmiselt kaks protsenti, kuid Elisal õnnestus ärimudelit laiendades sama palju kasvada.

Nii Soome kui ka Eesti telekommunikatsiooniettevõtete konkurents on erakordselt tihe. Kui kaua selline konkurents ettevõtetele kasumlik on?

Konkurents on hea, aga kui see on liiga tihe ja ebatervislik, siis see ei saa liiga kaua kesta. Soomes on konkurents väga tihe, mida näitab juba see, et telekommunikatsiooniteenused on Soomes Euroopa keskmisest odavamad suisa 20 protsenti. Operaatoreid vahetavate inimeste hulk on väga suur – keskmiselt 15 protsenti klientidest vahetab aastas teenusepakkujat. See toob meile muidugi palju lisakulu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles