Setšin: läbi Ukraina kulgevate naftatarnetega probleeme ei teki

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene asepeaminister Igor Setšin
Vene asepeaminister Igor Setšin Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Venemaa asepeaminister Igor Setšin on kindel, et läbi Ukraina Euroopasse kulgevate naftatarnetega probleeme ei teki.


Setšin rääkis Vladivostokis ajakirjanikele, et detsembris pöördus Naftogaz Ukrainõ haruettevõte Vene firma Transnefti poole ettepanekuga muuta praegust naftatarnete ja -hindade süsteemi, vahendas

Interfax

.

Asepeaministri jutu järgi võttis Transneft pärast seda ühendust Vene valitsusega. «Me teavitasime Euroopa Komisjoni ja asusime läbirääkimistesse Ukrainaga, mis võttis paindlikumalt vastu meie ettepanekud,» jutustas ta.

«Tundub, et nafta pumpamisega mingeid probleeme ei teki,» lisas Setšin.

Asepeaminister selgitas, et Ukraina pakutud täiendavad tingimused olid seotud näiteks muudatustega mitmes transiidilepingus.

Ka rääkis Setšin, et Venemaa informeeris läbi Ukraina naftat saavaid Slovakkiat, Ungarit ja Tšehhit Ukraina esitatud ettepanekutest ja aset leidvatest läbirääkimistest.

Ta lisas, et kui Ukraina ja Venemaa pole jõudnud 1. jaanuariks 2010 kokkuleppele, siis nafta pumpamist kõnealusesse kolme riiki ei katkestata.

Eile teatas Slovakkia peaminister, et vastavalt Venemaa hoiatusele võib tekkida paus Ungari, Tšehhi ja Slovakkia varustamises Vene naftaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles