Tööandjate hinnangul ajab töötukassa reservide pada üle ääre

Liisu Arumäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööandjate keskliidu juhi Toomas Tamsari sõnul on Töötukassa reservid väga suured.
Tööandjate keskliidu juhi Toomas Tamsari sõnul on Töötukassa reservid väga suured. Foto: Toomas Tatar

Tööandjate keskliidu juhi Toomas Tamsari sõnul pole õige kasutada töötuskindlustusmakset riigi muude ülesannete täitmiseks.

«Tööandjate  ettepanek langetada maksemäär 2,1 protsendini  kaalub olukorda konservatiivselt. Siin on arvesse võetud ka majanduskasvu prognoosi kärpimist, sest algselt oli meie ettepanek langetada maksemäär 1,95 protsendini,» räägib Tamsar.
 
«Me oleme arvesse võtnud, et Töötukassa reservid on täna väga suured, see on rahapada, mis ajab lihtsalt üle ääre. Meie hinnangul pole täna ei moraalset ega rahalist õigustust töötajate ja tööandjate käest seda raha kokku koguda,» lisab ta. Tamsari sõnul on töötuskindlustusmakse eesmärk osaliselt kompenseerida töötuks jäänud inimeste sissetulekuid ja inimesi tööturule tagasi aidata, mitte aidata sellega riigil muude ülesannete täitmist.
 
«Kui valitsus nõukogu otsuse kinnitab, jääb inimestele ja ettevõtetele kätte kokku umbes 50-60 miljonit eurot enam. Ka allapoole korrigeeritud majanduskasvu prognoosi puhul on 2,1-protsendine maksemäär kindlasti piisav. Sellise maksemäära juures ei hakka töötukassa reserv kahanema, vaid üksnes kasvab aeglasemalt,» lisab Tamsar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles