Tarmo Noop sohkija tiitlist: pean saare huumorist lugu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
A Le Coqi juhataja Tarmo Noop.
A Le Coqi juhataja Tarmo Noop. Foto: Margus Ansu

Neljapäeval kuulutati Saare maakonna ettevõtete tunnustamisel teist korda välja ka Saare sohkija tiitel, mis sedakorda otsustati anda A. Le Coq’ile Saaremaa Tuuliku nime kandva õlle eest.

Statuudi kohaselt antaksegi Saare sohkija tiitel mandril tegutsevale ettevõttele, kes «on end oskuslikult võõraste sulgedega ehtinud».

A. Le Coq’i juhataja Tarmo Noop tunnistas Saarte Häälele reedel, et polnud tiitli saamisest veel midagi kuulnud. «Aga saaremaisest huumorist pean ma lugu,» kinnitas ta.

Noobi selgituse kohaselt on Saaremaa Tuulik nende kontserni väljatöötatud kaubamärk, mida nad kasutavad aastast 1997. «Kuni 1999. aasta lõpuni tootsime seda Saaremaal OÜ-s Saare Õlu, mis kuulub A. Le Coq’ile,» täheldas joogitootja ning lisas, et majanduslikel põhjustel suleti tehas ja toodi selle tootmine ja retseptuur üle Tartusse A. Le Coq’i tehasesse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles