Ühtne telekomiturg sunnib uusi rahateenimisvõimalusi leiutama

Kalev Aasmäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vesa Terävä sõnul peavad operaatorid mõistma, et ei saa enam küsida lisaraha teenuste eest, millega neil lisakulutusi ei kaasne.
Vesa Terävä sõnul peavad operaatorid mõistma, et ei saa enam küsida lisaraha teenuste eest, millega neil lisakulutusi ei kaasne. Foto: Toomas Huik / Postimees

Eile tutvustati Euroopa Komisjoni Eesti esinduses 11. septembri eelnõu, mis sätestab plaanid ühtse telekommunikatsioonituru loomiseks. Euroopa Komisjoni kommunikatsioonivõrkude peadirektoraadi regulatiivse koordineerimise osakonna juhataja Vesa Terävä sõnul peavad operaatorid muutustega kohanema ning uusi rahateenimisvõimalusi otsima.

Kuidas mõjutab uus algatus tarbijaid?

Üritame ergutada operaatoreid loobuma rändlustasudest, teine probleem on rahvusvahelised kõned. Praegu võib naaberriiki helistamisel maksta kõneminut ühe euro, samas operaatori kulud ei ole palju kõrgemad kui riigisisesel kõnel.

Plaanime esitada ettepanekud hinnalae kehtestamiseks, mis tähendab, et Euroopa Liidu sisesed kõned ei oleks kallimad kui riigisisesed kõned. Samuti üritame kehtestada uued internetivabaduse reeglid. Meie ettepaneku järgi ei oleks operaatoritel võimalik blokeerida teenuseid, mida tarbijad soovivad kasutada. Näiteks esineb ikka veel juhtumeid, kus teenusepakkujad on andmesidepakettides blokeerinud internetitelefonide nagu Skype kasutamise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles