Nordea ja LHV kliendid usaldavad teist pensionisammast enim

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sissemakseid suurendas iga kuues.
Sissemakseid suurendas iga kuues. Illustratsioon: graafika: Silver Alt

Kõige enam usaldavad teise samba pensionifonde Nordea ja LHV kliendid, kellest otsustas sissemakseid suurendada enam kui viiendik fondiosakute omanikest.

Protsentuaalse kasvu järgi oli esikolmiku rebimine väga tugev. Kui Nordea klientidest otsustas teise pensionisamba sissemakset suurendada 20,95 protsenti, siis LHV jäi maha vaid 0,04 protsendipunktiga ehk sissemakseid suurendab 20,91 protsenti nende klientidest.

«Oleme rahul, sest Nordea tulemused on parimad,» ütles Postimehele Nordea Pensions juht Angelika Tagel ning lisas, et viimasel nädalal mitmekordistus Nordea internetipangas tehtud avalduste hulk.

Panustavad rohkem

LHV Varahalduse tegevjuht Mihkel Oja ütles, et 56 protsenti LHV klientidest saavad järgneval neljal aastal riigilt teise sambasse kuus protsenti. (Lisaks nüüd avalduse esitajatele saavad kuus protsenti ka need investorid, kes jätkasid sissemaksete tegemist kriisi ajal, mil riik omapoolse toetuse katkestas.)

«Enamik LHV klientidest usub oma pensionipõlve kindlustamisse II samba kaudu piisavalt palju, et on nõus võimalusel ise rohkem panustama,» ütles Oja. «Minu meelest on põhjust aruteluks, et kas riik võiks anda võimaluse kõrgemate maksete tegemiseks alaliselt,» lisas ta.

Ka Swedbanki klientide hulgas oli sissemaksete suurendajaid peaaegu sama palju – 19,3 protsenti. Investorite arvu järgi on arvude erinevused märgatavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles