400 rikkaima ameeriklase varade väärtus purustas tänavu rekordi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bill Gates
Bill Gates Foto: AP Photo / Scanpix

Forbesi tänavusest Ameerika rikkaimate inimeste edetabelist selgub, et 400 rikkaima ameeriklase keskmine varanduse väärtus ulatub rekordiliselt kõrgele - 5 miljardi dollarini.

Ameerika rikkaim mees on juba 20ndat aastat järjest Bill Gates ning tema varandust hinnatakse 72 miljardile dollarile. Warren Buffett, kes on taas nimekirjas teisel kohal, kogus aastaga enim varandust - ta lisas oma varale 12,5 miljardit dollarit, vahendab Forbes.com.

400 rikkaimat ameeriklast on väärt rekordilised 2,02 triljonit dollarit, mis on võrreldav Venemaa SKTga. See on 300 miljardit rohkem kui aasta tagasi ja rohkem kui kahekordne summa võrreldes kümne aasta tagusega.

Keskmine nimekirja kuuluva inimese vara väärtus on viis miljardit dollarit, 800 miljonit dollarit rohkem kui aasta tagasi. Minimaalne vara väärtus, et 400 sekka pääseda, oli 1,3 miljardit dollarit. Viimati oli lävend nii kõrge 2007 ja 2008 aastal, enne kui maailma tabas majanduskriis. Kuna sisenemispiir oli nii kõrge, siis jäid nimekirjast välja 61 ameeriklasest miljardäri.

Forbesi 400 rikkaima ameeriklase nimekirja näed SIIT.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles