Põltsamaa Felix ostab Eesti väiketalunikelt tänavu 1000 tonni kõrvitsaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrvitsad
Kõrvitsad Foto: Henn Soodla

Toiduvalmistaja Põltsamaa Felix alustas kõrvitsahoidiste valmistamise hooaega ning plaanib Eesti väiketalunikelt tänavu kokku osta ca 1000 tonni kõrvitsaid.

Enamus ehk 90 protsenti Põltsamaale jõudvatest kõrvitsatest läheb ekspordiks, Soome ja Rootsi. «Kui Eestis süüakse kõrvitsahoidiseid valdavalt jõuluhooajal, siis Skandinaavias leiab kõrvits tee lauale aastaringselt,» ütles Põltsamaa Felixi turundusdirektor Marek Viilol.

Tänu ilusale pikale ja päikselisele suvele on sel aastal lootust saada Eestimaa põldudelt hea kõrvitsasaak. «Talunike sõnul on kõrvitsad tänavu kasvanud põldudel suurteks ja on kvaliteetsed,» ütles Viilol.

Kõrvitsad jõuavad Põltsamaa Felixi hoovile kümnelt talunikult, sealhulgas Viljandi-, Jõgeva-, Lääne-Virumaalt, Järva- ja Tartumaalt.

Kõrvitsahooajaks palkas Põltsamaa Felix lisatööjõuna 60 inimest, kellest enamik on olnud varem abiks ka kurkide purki panemisel. «Et kõik õigeaegselt valmis saada, plaanime täiendavalt tööle võtta veel kuni 15 inimest,» ütles Viilol.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles