Eesti Pank müüs Kuressaare kinnistu poole miljoni euroga Arensburgi hotellile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ardo Hansson
Ardo Hansson Foto: Peeter Langovits

Eesti Pank müüs reedel keskpanga Kuressaares asuva kahe hoonega kinnistu 552 255 euroga Arensburg OÜ-le, kes opereerib keskpanga kinnistu lähedal Arensburgi hotelli.

«Kuressaare kinnistu kasutuse jätkamine ei sobinud kokku tõhusa organisatsiooni põhimõttega, kuna keskpank kasutas kinnistut üsna harva. Olen kindel, et uued omanikud võtavad Kuressaare kinnistu aktiivsemalt kasutusse ja loovad sellega Saaremaal töökohti juurde,» ütles keskpanga president Ardo Hansson.

Hanssoni sõnul on plaan leida senisest parem lahendus ka Maardu mõisa majandamiseks. Keskpanga juhatuses toimuvateks aruteludeks vajalike analüüsidega juba tegeletakse, kuid konkreetsete lahenduste leidmine võtab veel aega.

Keskpanga juhatus kaalus sel aastal nii Kuressaare kinnistu müüki kui ka rendile andmist. Mais toimunud infopäeval ilmnenud ostuhuvi tõttu kuulutas keskpank välja müügikonkursi. Juunis algatatud kinnistu enampakkumise ainuke pakkuja oli Arensburg OÜ, enampakkumise alghind oli 500 000 eurot.

Kuressaare Lossi tänav 6 kinnistu suurus on 1089 ruutmeetrit, millest ehitusalust pinda on kokku 701 ruutmeetrit. Kinnistul asub kaks hoonet üldpinnaga 886,7 ruutmeetrit: peamaja üldpind on 611,8 ja hoovimaja oma 274,9 ruutmeetrit. Peamajast on 93,5 ruutmeetrit kasutusel tähtajatu üürilepingu alusel büroopinnana. Kinnistu sihtotstarve on ärimaa ning see asub muinsuskaitseala kaitsevööndis.

Kuressaare kinnistu on Eesti Panga kunagise Kuressaare osakonna hoone. Eesti Pank tegutses selles hoones 1924. aastast, kuni pank nõukogude võimu poolt 1940. aastal natsionaliseeriti. Eesti Pangale tagastati arhitektuurimälestisena kaitse all olev ehitis 1998. aasta augustis ja seejärel lasi Eesti Pank hoone renoveerida. Eesti Pank võttis hoone kasutusele 1999. aasta augustis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles