Kaupluse juhataja motiveerimisest: tähista ka argipäeva

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reservedi kauplus.
Reservedi kauplus. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

«Mul on motiveerimiseks ainult emotsionaalsed vahendid. Firma rahakotti mina ei jaga ning pean muud moodi tagama selle, et kõik tuleksid tööle hea tundega,» rääkis Reserved kaupluse juhataja Maie Kimm konverentsil Palga Päev.

Kimmi sul lähtub ta alati inimlikkusest. Näiteks tubli töötaja puhul, kes omandab vajalikud oskused kiiresti, on ta katseaja lõpetanud enne tähtaega. «Kui sa näed, et tal on teisel kuul juba kõik selge, siis on neli kuud katseaega justkui karistus,» rääkis Kimm ja lisas, et sellise uudise võtavad töötajad alati vastu säravate silmadega, kuivõrd katseaja lõppemine tähendab ka kopsakamat palganumbrit.

Kimmi meeskonnas on 22 inimest, kes moodustavad kokku ühtse tööpere. «Tähistame kõiki pühasid jõuludest mihklipäevani. Kui keegi midagi kodus küpsetab, toob ta selle ka kolleegidele maitsta. Kui on pingeline periood, võtan ise tordi näppu,» rääkis Kimm.

Ühe toreda rutiinina nimetas Kimm ka hommikusi koosolekuid, kus 20 minutist keskendutakse töistele eesmärkidele vaid 3-4 minutit ning ülejäänud aeg pühendatakse üksteisega vestlemiseks. Samamoodi plaanib Kimm oma lõunaaja nii, et oleks võimalik koos kolleegiga einestada ja temast rääkida. «Kui ma tean inimese tausta, on mul palju parem teda mõista. See loob hoopis teise tunde,» sõnas Kimm.

Seda, kui inimene teeb oma tööd hästi, ei saa Kimmi sõnul pidada iseenesestmõistetavaks. Nii ärgitas ta juhte julgemalt tänama. «Tunnusta ja kiida, see on tihti olulisem kui palganumber. Vahel tuleb ka argipäeva tähistada,» ütles Kimm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles