Pelmeenitootja: Eesti on äri jaoks ideaalne koht!

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uvici tehas.
Uvici tehas. Foto: Andres Teiss/ Postimees.

Balti riikide suurima pelmeenitootja ASi Uvic juht Aleksander Musarov ütles ettevõtte 20ndal sünnipäeval, et vaatamata probleemidele on Eestis loodud peaaegu ideaalsed tingimused äri arendamiseks.

«Kui Uvici meeskond 20 aastat tagasi asus kõige lihtsamate seadmetega pelmeene tootma, siis oli vähe neid, kes uskusid, et sellest võib välja kasvada regionaalses tähenduses suur ettevõte,» ütles AS Uvici juhatuse esimees Aleksander Musarov. «Ja praegu me tunnistame, et oma edu eest oleme paljuski tänu võlgu neile äritegevuse arendamise tingimustele, mis on loodud Eestis.»

Läbipaistev ettevõtluskeskkond, järelevalveasutuste selge ja prognoositav käitumine, arusaadav maksustamispoliitika, kohalike omavalitsuste asutuste avatus – kõik need on Musarovi sõnul faktorid, mis olulisel määral eristavad Eestit naaberriikidest.

«Mul on suur kogemus asjaajamises erinevates riikides. Kuid ei Venemaal, Lätis ega Leedus pole Eestile iseloomulike konkurentsieeliseid. Just nimelt sellepärast suuname me oma peamised investeeringud endiselt tootmise arendamisse Jüris ja seome kõik oma lootused just nimelt selle tehasega,» sõnas Musarov.

Samas on tema sõnul ka mitmeid probleeme, milleks võib pidada ka pingelisi suhteid idanaabriga. Vahetult enne Pronkssõduri teisaldamist investeeris Uvic ekspordiks suunatud tootmisesse kümneid miljoneid kroone, kuid seoses suhete järsu halvenemisega Venemaaga tuli ambitsioonikatest plaanidest loobuda.

«Praegu kasvatame me jälle eksporti, mille osakaal kogumahust ulatub 50 protsendini. Ja tahaks väga loota, et meid ei oota ees ebameeldivad üllatusi,» lisas Musarov.

AS Uvic on 1993. aastal Eesti kapitalil asutatud toiduainetööstuse ettevõte. Ettevõte on liider Eesti külmutatud toiduainete turul ning suurim pelmeenitootja Balti riikides. Lisaks sellele toodab Uvic erinevad lihatooteid grilltoodetest vorstide ja sinkideni, samuti jäätist ja erinevaid kulinaariatooteid. Pool Uvici toodangust läheb ekspordiks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles