Kaheksal leibkonnal kümnest on kodus internetiühendus

Liisu Arumäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enamasti kasutatakse internetti veebiajakirjanduse lugemiseks, internetipanganduseks ja meilivahetuseks.
Enamasti kasutatakse internetti veebiajakirjanduse lugemiseks, internetipanganduseks ja meilivahetuseks. Foto: SCANPIX

2013. aasta esimeses kvartalis oli 80 protsendil leibkondadest kodus internetiühendus, teatab statistikaamet. Eelmise aasta sama ajaga võrreldes on selliste leibkondade osatähtsus suurenenud viie protsendi võrra. 

Lastega leibkondadest oli kodune internetiühendus peaaegu kõigil. Üksi elavatest täiskasvanutest 65 protsendil, kahekesi elavatest täiskasvanutest 76 protsendil ning kolme või enama täiskasvanuga leibkondadest 93 protsendil. Koduse internetiühenduse puudumise peamise põhjusena märkisid leibkonnad vähest interneti kasutamisoskust, suuri seadmete ja ühenduskulusid ning interneti vajaduse puudumist.

Internetti on kasutanud 80 protsenti 16–74-aastastest elanikest. Vähem oli arvuti ja interneti kasutamine levinud vanemates vanuserühmades. 55–64-aastaste hulgas oli internetti kasutanud 63 protsenti ning 65–74-aastaste hulgas 31 protsenti, seejuures on internetikasutajate osatähtsus mõlemas vanuserühmas tõusnud aastaga neli protsendipunkti. Peaaegu kõik internetikasutajad on internetti kasutanud oma kodus. Lisaks kodule kasutavad 16–24-aastased internetti haridusasutuses ning vanemad vanuserühmad tööl.

Üheksa internetikasutajat kümnest on internetti kasutanud veebiajakirjanduse lugemiseks, internetipanganduseks ja meilivahetuseks. Interneti kasutamise oskustest on enim levinud info otsimine, millega saavad hakkama peaaegu kõik internetikasutajad sõltumata vanusest. Väga levinud oskus on ka manuse lisamine e-postile, mida vanemad vanuserühmad kasutavad küll veidi vähem. Kõige rohkem on vanuse mõju tunda foorumitesse teate postitamise ja failivahetusprogrammide kasutamise puhul. Failivahetusprogrammide kasutamine on oluliselt enam levinud meeste hulgas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles