Koppel: meie turu võitja on raudsete närvidega väikeinvestor

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Koppel
Peeter Koppel Foto: Mihkel Maripuu

Selle aasta börsi võitjaks võib pidada raudsete närvidega väikeinvetsorit ja kaotajaks siinset aktsiaturgu ning selle tulevikku, lausus SEB privaatpanganduse strateeg Peeter Koppel Eesti väärtpaberituru olukorda ja väljavaateid kommenteerides.


«Praegu on siinne aktsiaturg raudsete närvidega väikeinvestori turg. Paraku pole see minu hinnangul piisav, et turg siin ka turu moodi välja näeks ning mõistlikus suunas areneks,» lausus ütles Koppel.

Koppeli sõnul jääb edaspidi siinse turu üheks peamiseks probleemiks see, et Eesti Telekomi börsilt lahkumise järel pole selget juhtaktsiat.
Börs näib strateegi sõnul olevat tõsine valik kapitali kaasamiseks ainult buumi tipphetkel. «Lisame nüüd veel ka asjaolu, et siinne makromajanduslik taust on siiani pehmelt öeldes nutune ning struktuurimuudatused majanduses on hetkel veel teoreetiliste konstruktsioonide tasemel, tundub, et taust pole turu arenguks just kõige parem,» tõdes Koppel.

Koppeli sõnul võiks mõelda sellele, kas regulatsiooniga ei ole liiale mindud ja kuidas börs võiks aidata kapitali kaasata ka normaalsemas keskkonnas - mitte ainult siis, kui kõigil on meri põlvini.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles