Vene pank nõuab General Motorsilt saamata jäänud Opeli eest valuraha

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sberbanki juhatuse esimees German Gref.
Sberbanki juhatuse esimees German Gref. Foto: RIA Novosti/ Scanpix

Venemaa suurim jaepank Sberbank nõuab General Motorsilt läbikukkunud Opeli tehingu eest kompensatsiooni ning selle maksmata jätmisel ähvardab USA autotootja kohtusse kaevata.


«Me oleme teinud märkimisväärseid kulutusi. Oleme need kokku arvestanud ning esitanud General Motorsile vabatahtlikuks tasumiseks,» vahendab Ria Novosti panga juhatuse esimehe German Grefi Vesti teleprogrammis öeldut. «Kui meie nõudeid ei täideta, oleme sunnitud kasutama juriidilisi meetmeid,» lisas ta.

USA autotootja General Motors otsustas 3. novembril Euroopa haru mitte müüa. 10. septembril oli firma teatanud otsusest müüa Opel Kanada autotootja Magna ja Venemaa Sberbanki konsortsiumile. Tehingule jõudsid oma heakskiidu anda ka Opeli nõukogu ning Saksamaa valitsus. Esialgse plaani kohaselt oleks Magna-Sberbanki konsortsium saanud Opelis võrdsetel alustel 55-protsendilise osaluse.

Grefi sõnutsi koostati üheksa kuud kestnud läbirääkimiste käigus ligi 9000-leheküljeline leping, kuid General Motors katkestas tehingu kaks päeva enne lepingu allkirjastamist ilma igasuguste sisuliste selgitusteta.

Grefi sõnul ei oodanud pank tehingust suurt kasu, kuid see oleks turgutanud Venemaa mõningaid majandussektoreid.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles