Hiinas avati maailma kiireim raudtee

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hiinas avati Wuhan-Guangzhou kiirraudtee, kus rongid saavad kogu trassi ulatuses sõita maailma rekordilise, 350 kilomeetrise keskmise tunnikiirusega.


Avareis teineteisest 1069 kilomeetri kaugusel asuvate linnade vahel kestis 3,5 tundi varasema ligi kümne tunni asemel, kirjutab Lenta.ru Hiina uudisteagentuurile Xinhua tuginedes.

Rong võib liikuda 394,1 kilomeetrise tunnikiirusega ning see on regulaarreise tegevate rongide seas maailma kiireim, lausus Xinhuale raudteeministeeriumi transpordibüroo juht Zhang Shuguang.
Hiina ametivõimude teatel aitab uus raudtee kaasa turismi ning ettevõtluse arendamisele.

Liini katsetamine algas 9. detsembril.

Jaapani kiirrongide keskmine kiirus on 243 kilomeetrit tunnis, Saksamaal 232 kilomeetrit tunnis ja Prantsusmaal 277 kilomeetrit tunnis.

Pekingi ambitsioonikas raudteearenduse programm näeb ette teevõrgu laiendamise praeguselt 86 000 kilomeetrilt 120 000 kilomeetrile, mis teeks sellest kõige laialdasema raudteesüsteemi väljaspool USAd, kirjutab AFP.

Esimene kiirrongiliin, pealinna ja sadamalinna Tianjini ühendus, avati Hiinas Pekingi olümpiamängudeks 2008.aastal.

Septembris andsid Hiina võimud teada 2012. aastaks 42 kiirrongi liini ehituse plaanist, mis oleks osa riigi majanduse turgutamise programmist. Raudteevõrgu loomises kasutatakse Siemensi, Bombardieri and Alstomi tehnoloogiat.

Kaasaegsed kiirrongid suudavad arendada 581 kilomeetrini ulatuvat tunnikiirust, kuid regulaarreise sellistel kiirustel ei tehta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles