Katrin Klein-Näppi: kinnisvaraga seotud halvad laenud kasvavad

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ober-Haus.
Ober-Haus. Foto: Maria Vahuri | Photo Factory

Ootame tulevalt aastalt majanduslanguse peatumist ja kinnisvarahindade stabiliseerumist, kuid ka raskuste süvenemist äripindade turul ning kinnisvaraga seotud halbade laenude kasvu, lausus Ober-Hausi Kinnisvara turundusdirektor Katrin Klein-Näppi Kodu ja Kinnisvara aastalõpuküsitluses.


Eelkõige väheneb Klein-Näppi sõnutsi hinnatud asukohas oleva eripärase kinnisvara pakkumine. Tallinnas alustatakse tõenäoliselt mõne uue, nõudlusele vastava arendusprojektiga, prognoosis ta.

Lõppeva aasta kinnisvaraturu indikaatoritena nimetas Klein-Näppi plokktehinguid, sundmüüke ja pankrotte ning kinnisvara hindamisturul teenustasude langemist kohati 10-15 aasta taguse tasemeni.

«Aasta teisel poolel sai indikaatoriks välisinvestorite huvi suurenemine hinnatud asukohaga ja sundmüügis olevate objektide vastu,» lausus ta.

Lõppeva aasta plussina nimetas Klein-Näppi klientide teadlikkuse tõusu.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles