Nafta hind surus Aasia börsid langusesse

Marti Aavik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cathay Pacific'i töötajad poseerisid 1. veebruaril uue Boeing 777-300ER ees Hong Kongis. See oli kuues kolmekümnest sama tüüpi lennukist, mis firma kuni aastani 2012 tellinud on.
Cathay Pacific'i töötajad poseerisid 1. veebruaril uue Boeing 777-300ER ees Hong Kongis. See oli kuues kolmekümnest sama tüüpi lennukist, mis firma kuni aastani 2012 tellinud on. Foto: AFP / Scanpix

Aasia börsid pöördusid pärast nelja tõusupäeva taas langusesse, sest rekordilisele 147 dollari tasemele tõusnud naftahind ähvardab transpordiettevõtete kasumeid.

Näiteks Hong Kongi suurim lennukompanii Cathay Pacific Airways'i aktsia langes, sest tõusnud toornaftahind ähvardab kergitada ka kulusid lennukikütusele. Samuti kahanesid laevandusfirmade aktsiahinnad.


Elektritootja Korea Electric Power Corp. Langes, sest spekuleeritakse, et nende hinnatõus ei pruugi katta kasvavaid kulusid kütustele.


Olukord on praegu väga vastuoluline, sest kõrge naftahind hävitab nõudlust, ütles Austraalias 700 miljoni dollari suurust investeerimisportfelli haldav Sean Fenton intervjuus Bloomberg TV'le.


Sydney's Austraalias langes börsiindeks täna 1,21, Hong Kongis 1,26 ja Tokios 0,29 protsenti.


Euroopa börsid langesid reedel 2 kuni 3 protsenti. 

USAs langes indeks Dow Jones 1,14, Nasdaq 0,83 ja S&P 500 1,11 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles