Viisnurga puhaskasum esimesel poolaastal vähenes

Piret Jaaks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

AS Viisnurk I poolaasta müügitulu suurenes seitse protsenti 188,6 miljoni kroonini, võrreldes 175,8 miljoni krooniga möödunud aasta samal ajal, teatas ettevõte Tallinna Börsile.

Puhaskasum vähenes samal ajal 14 protsenti 3,2 miljoni kroonini, võrreldes 3,7 miljoni krooniga möödunud aasta esimesel poolel. II kvartalis 2003 teenis ettevõte 97,4 miljoni kroonise müügitulu juures 2,6 miljonit krooni kasumit. 2002. aasta II kvartalis oli Viisnurga müügitulu 94 miljonit krooni ning puhaskasum 4,8 miljonit krooni. Viisnurga intresside ja kulumieelne kasum ehk EBITDA oli II kvartalis 11,7 mln krooni (EBITDA rentaablus 12%) ning poolaastaga kokku 21,8 mln krooni. Viisnurga mööblidivisjon, mis ühendab saeveski, liimpuiduvabriku ja mööblivabriku, teenis I poolaastaga 118,2 miljoni kroonise müügitulu juures 2,8 miljonit krooni kasumit. Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga kasvas mööblidivisjoni käive viis protsenti, kasum vähenes ligikaudu poole võrra. II kvartalis oli mööblidivisjoni müügitulu 60,6 miljonit krooni ja majandustegevuse tulemiks 2,2 miljonit krooni kahjumit. Kui saeveski ja mööblivabriku tulemused olid II kvartalis plaanidekohased siis liimpuiduvabriku kahjum oli eelarvestatust suurem. Liimpuiduvabriku põhiprobleemiks oli II kvartalis tooteportfelliga sobivate tellimuste vähesus, mistõttu vabrik töötas piiratud võimsusega. Spordikaupade divisjoni majandustulemuseks kujunes I poolaastal 22,2 miljonit krooni müügitulu ja 3,8 miljonit krooni kahjumit. Võrreldes eelmise aastaga kasvas divisjoni käive 7,6 protsenti, kahjum suurenes 1,7 miljonit krooni. II kvartalis eraldi jõudis divisjon tagasi kasumisse - 13 miljoni kroonise müügitulu juures saadi 1,2 miljonit krooni kasumit. Selles oli oluline roll nii hokikeppide tootmismahu tõusul, kui murdmaasuuskade tootmise kvaliteedi juhtimissüsteemi uuendamisel. Kõige edukamaks on kujunenud käesolev aasta ehitusmaterjalide divisjonile. I poolaastal saavutati müügituluks 47,6 miljonit krooni ja kasumiks 12,1 miljonit krooni. Võrreldes eelmise aastaga on käive kasvanud 15 protsenti ja kasum 25 protsenti. II kvartalis oli divisjoni müügitulu 23,6 mln krooni ja kasum 6,7 mln krooni. Kasvule aitasid kaasa ehitussektori tugevus, mis hoidis üleval nõudlust loodussõbraliku Isoplaadi järele ja edukas turundustegevus siseviimistlusplaadi Isotex tutvustamisel ehitajatele. Muudest tegevustest oli aruandeperioodil oluline Viisnurgale kuuluva tootmistegevusega mitteseotud kinnistu müük Pärnu jõe ääres, millega teeniti 2,3 mln krooni erakorralist tulu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles