Novembris tootjahinnad tõusid

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puidu väljavedu metsast.
Puidu väljavedu metsast. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Tööstustoodangu tootjahinnaindeks tõusis 2009. aasta novembris võrreldes oktoobriga 0,1 protsenti ja langes võrreldes eelmise aasta novembriga 2,0 protsenti, teatas statistikaamet.


Tootjahinnaindeksit mõjutas novembris võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam hindade tõus puidutöötlemises ja hindade langus joogitootmises. 2008. aasta novembriga võrreldes tõusid hinnad enim mäetööstuses.

Ekspordihinnaindeks tõusis 2009. aasta novembris võrreldes oktoobriga 0,2 ja langes eelmise aasta novembriga võrreldes 3,6 protsenti.

Indeksit mõjutas novembris võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam hindade tõus rõivatootmises, metsamajanduses ja puidutöötlemises ning hindade langus toiduainete ja tekstiilitootmises.

Impordihinnaindeks tõusis 2009. aasta novembris võrreldes oktoobriga 2,1 ja langes eelmise aasta novembriga võrreldes 1,2 protsenti.

Impordihinnaindeksit mõjutas novembris võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam mineraalsete kütuste, metsa ja puidutoodete hindade tõus ning metallitoodete ja toiduainete hindade langus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles