Omanike keskliit ei poolda kodulaenuintresside tulumaksuvabastuse kaotamist

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Järgmisel aastal kaob tõenäoliselt kodulaenuintresside tulumaksuvabastus - rahandusminister Jürgen Ligi loodab sellekohase eelnõu valitsusse viia juba jaanuaris.

See ei puuduta ainult uusi kodulaenuvõtjaid, vaid ka neid 100 000 leibkonda, kes on juba kodulaenu võtnud, kuid rahandusministeerium kinnitas, et neile lõpetatakse intressidelt makstud tulumaksu tagastamine siiski ilmselt järk-järgult, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Tegelikkuses tehakse seda, mida võinuks teha aastal 2005, ja meie leiame, et täna enam ei ole see õige teguviis,» ütles Eesti Omanike Keskliidu juhataja Taavi Madiberk. «Kui me vaatame praeguse eelarvepoliitikaga küll väga devalveeritud õigustatud ootuse mõistet, siis meil on ju kokku 100 000 perekonda, kes on võtnud kodulaenu ning kogu laenuportfell on 90 miljardit. Enne selliste otsuste tegemist, kus me karistame inimest, kes on suutnud kodulaenu korralikult maksta, peaks eelnema väga detailne analüüs, missugused mõjud toob see kaasa üldisele ühiskondlikule keskkonnale.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles