Kesine valik ajab võrku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti poodides ja kaubakeskustes on vahel sobiva tuju olemasolul päris mõnus ringi jalutada. Kuid kesine kaubavalik sunnib ette võtma virtuaalse ostujalutuskäigu Lääne netipoodides. Vähegi eripärasemat kaupa Eestis ei müüda.

Toon paar lihtsat näidet. Tavalises raamatupoes on mõni, äärmisel juhul mõnikümmend tuhat erinevat raamatut. Maailma suurimas e-raamatupoes Amazon.com’is on valik umbes sada korda suurem. Nagu ka tõenäosus leida välismaist raamatut, mida hing ihkab.

Keskmine kodukootud kaubamaja pakub parimal juhul veidi enam kui sadat DVD-filmi, maailma suurimais võrgupoodides on neid sada korda rohkem. Olete proovinud otsida mõnest kohalikust kaubamajast head BBC tervisealast dokfilmi? Pole mõtet, Eestis neid ei müüda.

Lääne netikaubamajades shoppamisel ei puudu ka varjuküljed: kauba Eestisse toimetamine nõuab tavaliselt paar nädalat ning hinnale lisandub kauba saatmise hind. Kuid valikuvõimalus kaalub sageli need puudused üles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles