Arrak: pressisõbra tiitli eest pean masu tänama

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandusteadlane Andres Arrak.
Majandusteadlane Andres Arrak. Foto: Teet Suur/ Virumaa Teataja

Majandusteadlane ja Mainori kõrgkooli õppejõud ütles talle pressisõbra omistamise tiitlit kommenteerides, et eks ta pea selle eest masu tänama.


«See tuli mulle nagu välk selges taevast, sellist tunnustust küll oodata ei osanud,» lausus Arrak. Ta lisas, et masu hea külg oli see, et tegi majandusteadlased popiks.

Arraku sõnul oli möödunud suvi selles mõttes harukordne, et kalapüügi ja metsatööde vahel tuli kogu aeg kommentaare jagada ja intervjuusid anda. Nõnda ei lülitanud Arrak ka maakodus puhates oma mobiiltelefoni kordagi välja.

Arrak ei ütle kunagi ajakirjanikule, et tal ei ole aega rääkida ja kui kohe vastata ei saa, helistab või meilib mõne aja pärast tagasi. Ta põhjendab seda vajadusega inimesi harida majanduse vallas, sest selget arusaama, miks asjad üht või teist viisi toimivad, ühiskonnas tema sõnul praegu ei ole.

Arraku kommentaarid hiilgavad alati teravate ja värvikate ütlemistega. «Olen jah selline süüdimatu lapsesuu, pealegi naudin seda, et pole ennast ühelegi erakonnale maha müünud ja võin kõike öelda,» lausub ta ise.

Arrak on osalenud seitsme majandusõpiku väljaandmisel ja teinud palju, selleks et majandusõpetust gümnaasiumidesse sisse viia, ehkki see seni pole see õnnestunud. Sellist rahvavalgustuslikku tegevust peab ta väga oluliseks

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles