Fotograaf teenib 21 slaidiga 1,2 miljonit krooni

Allan Keian
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

AS Eesti Merelaevandus peab fotograaf Tiit Räisile maksma 21 originaalslaidi eest enam kui 1,2 miljonit krooni, kirjutab Äripäev Online.

Tallinna ringkonnakohtu eilse otsuse kohaselt koosneb nimetatud summa leppetrahvist 613.600 krooni ja viivisest täpselt sama suure summa ulatuses. Seega teenib Tiit Räis ühe slaidi pealt keskmiselt pisut enam kui 58.000 krooni. Vaidluse lätted ulatuvad 1994. aastasse, mil Räis andis Merelaevanduse kasutusse oma 21 slaidi. Sisuliselt oli tegu rendilepinguga, mille kohaselt tuli slaidid fotograafile tagastada 1. jaanuariks 1999. Rendihinnaks oli kokku lepitud 61.360 krooni. Et aga Merelaevandus slaide ei tagastanud, tuleb tal nüüd maksta lepingus fikseeritud kümnekordset leppetrahvi ehk 613.600 krooni. Merelaevanduse esindaja väitel olid vaidlusalused slaidid remondi ja kolimise käigus lihtsalt kaduma läinud. Sõlmitud lepingu kohaselt tuli Merelaevandusel maksta ka viivist. Tiit Räis nimetas oma hagiavaldus viivise hinnaks koguni enam kui 5,8 miljonit krooni, ent nii Tallinna linnakohus kui ka nüüd ringkonnakohus mõistsid Merelaevanduselt Räisi kasuks välja 613.600 krooni viiviseid. Kohtud lähtusid seejuures asjaolust, et fotograaf oli nimetatud slaidid kindlustanud just 613.600 krooni peale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles